4-årig pige lignede at hun havde slugt stor basketball: Blev diagnosticeret med alvorlig sygdom

20/12/2021 10:43

|

Christina Hansen

The Mirror

Mest læste i dag

4-årig pige udviklede en kræftsvulst så stor, at det så ud som om hun havde slugt en basketball.

Eloise Lonergan blev diagnosticeret med nyrekræft i maj 2020.

Den lille pige udholdt uger med vedvarende mavesmerter, før en synlig hævelse viste sig i hendes mave.

Hun udviklede også nattesved, og hendes forældre fik besked på at tage hende til akutmodtagelse på Leicester Royal Infirmary med det samme.

Hendes mor Jenny fortalte LeicestershireLive: "På grund af pandemien måtte min mand, James, vente udenfor. Vi skulle have tests, isolere os og alt muligt, så jeg var alene med Eloise, da lægen undersøgte hende og sagde: " Der er bestemt en malignitet der.'

"Jeg kunne ikke forstå det i starten. Så sagde de, at jeg kunne ringe til James (Jennys mand, red.) og bringe ham ind på hospitalet, og jeg indså, at det måtte være virkelig alvorligt. Det var ret skræmmende."

Efter blodtransfusioner og scanninger blev der opdaget en 15 cm tumor i Eloises mave sammen med adskillige mindre tumorer. Men lægerne kunne ikke finde ud af, hvor kræften var startet.

Under omfattende testning begyndte Eloises underliv at svulme op, og hendes helbred faldt hurtigt, hvilket førte til, at hun blev overført til Queen's Medical Center i Nottingham.

Jenny fortæller: "Konsulenten sagde, at tumoren voksede eksponentielt – som en snebold, der blev fordoblet i størrelse. Man kunne se den blive større hver dag.

"Den var så stor, at Eloises tøj ikke passede. Hun vandrede rundt på afdelingen i en ble og så ud, som om hun havde slugt en basketball."

Læger havde mistanke om, at hendes kræftsygdom var fase fire neuroblastom, som udvikler sig i tidlige nerveceller.

"Vi fik at vide, at det var meget svært at helbrede denne kræftform, og at kemoterapi skulle starte med det samme," sagde Jenny.

Intensiv kemoterapi gjorde Eloise meget dårlig, men så fik familien nogle uventede nyheder.

Mere detaljerede scanninger viste, at tumoren ikke var neuroblastom, men Wilms tumor, en type nyrekræft med en meget bedre prognose.

Jenny fortæller: "Fra den allerførste kemo begyndte hævelsen i hendes mave at falde. Efter seks ugers præoperativ kemoterapi var den krympet så meget, at det virkede som et mirakel

I juli fik Eloise en 10-timers operation for at fjerne nyre, tumor og binyre. Hun fik også fjernet en del af sin lever, spidsen af ​​galdeblæren og lymfeknuder

Hun måtte senere gennemgå yderligere 28 ugers kemoterapi, efterfulgt af strålebehandling, og virkningen af ​​kræft ændrede hendes tidligere søde og blide personlighed.

Jenny fortæller "Hele oplevelsen var overvældende for hende, fordi hun var for ung til at forstå det. Isolationen var det værste på grund af Covid. Eloise og jeg var på hospitalet den første måned og kunne ikke se hendes far eller hendes bror Dylan. Hun savnede dem virkelig. Jeg var den, der var på hospitalet med hende.

"Nogle gange var det ligesom en scene fra en gyserfilm. Hun fandt ud af, at hvis hun sparkede og skreg som en sindssyg ting, ville sygeplejerskerne trække sig."

"Hun flipper stadig ud, hvis hun ser nogen i en maske, fordi hun forbinder dem med hospitalet."