22-årige Johnny klagede over udmattelse og tilbagevendende migræne: Få uger senere var han død

22/06/2023 17:52

|

Redaktionen

Foto: Privat
Johnny blev ramt af en række symptomer i tiden op til sin alt for tidlige død.

Mest læste i dag

Julie, mor til den 22-årige Johnny fra Littleborough i Greater Manchester, kunne til de forsamlede fremmødte i Rochdale Coroner's Court afsløre, at hendes søn i måneden før sin død var begyndt at føle sig træt samt følte en "tyngde" i benene.

Herefter skulle han i de efterfølgende dage være blevet ramt af ukontrolleret opkast, invaliderende migræne og manglende evne til at sove eller indtage mad.

I den forbindelse hastede Julie sin søn til Rochdale Infirmary - men desværre mistede han bevidstheden, mens han afventede at blive tilset, og faldt sammen.

"Han var våd af sved, og hans læber var blå. Jeg var nødt til at løbe for at finde nogen, for han sad sammenbøjet i sin stol, men de tog ham ind med det samme," siger hun.

Det skriver Mirror.

Først blev det antaget, at symptomerne var blevet forårsaget af abstinenser efter at have stoppet med at drikke alkohol, selv om Julie sagde, at hendes søn ikke var alkoholiker.

Herefter viste undersøgelser, at den unge mand havde en unormal hjerterytme. Men flere eksperter konkluderede, at det med stor sandsynlighed ikke ville være alvorligt eller forårsage langsigtede sundhedsproblemer.

Det var altså heller ikke det, der var galt med Johnny - og hans tilstand blev værre og værre.

Alligevel valgte den sygeplejerske, der tog sig af Johnny den pågældende aften, at insistere på, at han skulle forlade hospitalet. Hun advarede ham om, at hvis han blev, ville han sandsynligvis blive henvist til en korridor og ikke få et værelse. 

To dage senere blev Johnny hastet til skadestuen - endnu en gang fik han på trods af de klare tegn på, at han havde det dårligt, at vide, at det ikke var noget, de kunne hjælpe med.

I stedet fik han og Julie at vide, at symptomerne sandsynligvis skyldtes "et psykisk problem".

"Han sagde til mig: 'Det er angst. Han har panikanfald. Vi kan ikke behandle angst her. Du kan ikke bringe ham tilbage med disse symptomer. Jeg blev afvist."

Blot få dage senere blev Johnny endnu en gang til Rochdale Infirmary og fik denne gang at vide, at han havde abnorm leverfunktion.

Han blev udskrevet den 31. maj og igen blev tingene forværret.

"Han kunne ikke stå op. Han skreg: 'Hjælp mig, mor. Hjælp mig. Hvad er der galt med mig? Jeg er ved at dø.""

Den 22-årige blev sendt tilbage på hospitalet den 8. juni, hvor lægerne fortalte moderen, at hendes søns lever havde svigtet, og "nu havde hans nyrer fået et slag".

"Han blev ved med at spørge mig, om han skulle dø. Han ville bare holde mig i hånden og ville ikke give slip," siger Chris.

På trods af det kaos, der udspillede sig for øjnene af dem, var lægerne stadig ikke i stand til at fastslå, hvad der var galt med Johnny.

Han blev til sidst sendt til Wythenshawe Hospital, hvor han blev erklæret død 24. juni.