15 biler plyndret samme nat - alle bilisterne havde begået denne fejl

20/06/2023 06:40

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Derfor kommer politiet nu med en klar opfordring til alle bilejere.

Mest læste i dag

Imens store dele af Danmark var ude at nyde solen lørdag, var ordensmagten i Nordjylland på arbejde - og det blev en noget mere travl dag, end man måske havde håbet, når man mødte ind til sin weekendvagt.

For i løbet af lørdagen modtog Nordjyllands Politi nemlig intet mindre end 15 seperater anmeldelser om biler, der var blevet plyndret natten mellem fredag og lørdag.

Det virker måske ikke som særligt mange i en hel landsdel, hvor blandt andet Aalborg Kommune ligger - men alle 15 anmeldelser kom altså fra den lille by Strandby, som har godt 2200 indbyggere.

Det skriver TV2 Nord.

Samme fællesnævner

Nu tænker man måske, at der lørdag på veje og i indkørsler i Strandby ville være masser af knust glas, der skulle fejes op, efter tyvene havde tiltvunget sig adgang til bilerne - men det var ikke nødvendigt for de kriminelle at bruge vold.

Fælles for alle de plyndrede biler var nemlig, at ingen af dem var låst. Så tyven/tyvene har sådan set bare kunnet åbne dørene ved at bruge håndtaget.

Gerningsmanden/-mændene gik efter genstande som tegnebøger og solbriller, og en ting er, at det er utroligt ærgerligt at miste de ting i første omgang - noget helt andet er, at det slet ikke er sikkert, ofrene kan få dækket deres tab.

Mange forsikringer dækker nemlig kun tyverier fra biler, hvis bilen har været aflåst og ruderne lukket.

Derfor kommer vagtchef ved Nordjyllands Politi, Bruno Brix, med en opfordring til indbyggerne i Strandby og området omkring om at holde øje med, om de ser noget usædvanligt.

Og så slutter han af med et tip, som vist godt kan siges at være et mere generelt tip end bare lige til denne uheldige sag:

"Vi beder også bilejere om at huske, at låse deres biler."