Var du klar over det? Derfor hedder den kendte chokoladebar Twix

17/04/2024 17:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Mad
Foto: Shutterstock
Twix er en af Danmark mest populære chokoladebarer, og nu er den sande betydning bag den søde godbids navn endelig forklaret. Det har chokeret internettets brugere.

Mest læste i dag

Chokoladeaficionados har oplevet en uventet afsløring om oprindelsen af navnet på en af de mest populære chokoladebarer globalt, Twix.

En nyligt genoplivet Twitter-tråd har belyst baggrunden for denne karamelkiksblanding. Mars Incorporated, firmaet bag Twix, har afsløret den sande betydning bag navnet.

Det har længe været antaget, at 'Twix' kombinerede ordene 'twins' (tvillinger) og 'bix', en forkortelse for 'biscuits' (kiks), som i USA er kendt som cookies.

Denne teori blev dog for nylig tilbagevist. I 2018 stillede Twitter-brugeren Fooju spørgsmålet til Twix' officielle konto om 'Twix' refererede til 'twin biscuit sticks' (tvilling-kiks-pinde). Twix' svar var, at det var "næsten korrekt" og forklarede, at navnet egentlig står for 'twin sticks' (tvillingepinde).

Denne nye information chokerede chokoladeelskere, hvoraf en bruger reagerede med en hjerneeksploderende emoji, mens en anden takkede firmaet for at opklare "mysteriet".

Populær godbid

Twix, der oprindeligt stammer fra Storbritannien, blev markedsført som Raiders i Europa indtil 1991, hvor navnet blev ændret til Twix for at harmonisere med det internationale mærke.

Chokoladebaren blev lanceret i USA i 1979, hvor den hurtigt blev populær, delvis takket være et afsnit af Seinfeld.

I afsnittet opstår der uenighed mellem Jerry og Elaine om den korrekte måde at spise en Twix på, hvilket eskalerer til en større diskussion om, hvem der har ret til deres præfererede spisemetode.