Eksklusivt tip fra Kendis-kok: Derfor bør du aldrig presse et hvidløg

30/07/2023 13:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Mad
Foto: Shutterstock
Mange gør det - men faktisk er smagen langt bedre, hvis man gør det på en anden måde.

Mest læste i dag

Hvidløg er en uundværlig ingrediens i mange køkkener og bruges i utallige madretter.

Dog kan hvidløget give forskellige smagsoplevelser, afhængigt af hvordan det bruges. Derfor er der et par ting, som det er godt at være opmærksom på.

Det gør nemlig en stor forskel, om du skærer, river, hakker eller presser hvidløget - og der er visse metoder, du bør undgå helt.

I den svenske udgave af programmet Masterchef deltog Markiz Tainton tilbage i 2014. I dag har hun tusindvis af følgere på sin Instagram-profil, har udgivet kogebøger og har sit eget madlavningsprogram.

Her deler hun blandt andet tips og tricks til køkkenet, inklusive et trick til hvad man bør gøre - og bestemt ikke gøre - med hvidløg.

Hun påpeger, at mange begår den fejl, at de simpelthen river hvidløget på et rivejern og smider det på stegepanden. Dette er dog noget, man ifølge Markiz bør undgå.

I stedet anbefaler hun at tage en kniv og et skærebræt frem og hakke hvidløget fint. Dette giver en langt mere delikat hvidløgssmag, forklarer hun.

"Hak dit hvidløg, for så brænder det ikke så let, og du får en rundere og mildere smag," siger hun.

Sådan må du aldrig gøre

Der er dog også andre måder at tilberede hvidløg på.

For eksempel kan du knuse hvidløgsfedet med kniven og derefter pille skallen af og hakke det. Alternativt kan du gøre som de gør i Italien og skære hvidløget helt tyndt med et barberblad eller en kniv - denne metode passer perfekt til grøntsagsretter, hvor hvidløgssmagen ikke skal være dominerende.

Der er især én ting, som du absolut ikke bør gøre, ifølge kokken Niclas Rapp. Du må aldrig presse hvidløget i en hvidløgspresser - selvom mange mennesker benytter sig af denne metode.

"Når man anvender en hvidløgspresser, frigøres svovlstoffer, som giver en skarp og bitter smag. Desuden skjuler det de finere aromaer og sødme," advarer han.

Så hvis man skal følge kokkenes råd, så er det med at lægge hvidløgspresseren og rivejernet på hylden - og i stedet finde kniven og skærebrættet frem.