Det kan virke overraskende at opdage, at du har omkring 42 apps "åbne" på din telefon, men faktisk er det helt i orden at lade dem forblive urørte.
Trods en almindelig opfattelse, at et højt antal åbne apps vil sænke din iPhones ydeevne og reducere batterilevetiden, er realiteten en anden.
Faktisk kan det at lukke apps og derefter åbne dem igen være mere skadeligt for dit batteri.
Ifølge Apple
Apple råder til kun at lukke apps, der ikke fungerer korrekt. Ellers bør de efterlades alene.
Apple forklarer, at apps, der vises i multitasking-visningen, ikke er aktive, men på standby for at gøre navigation og multitasking lettere. Apps bør kun lukkes, hvis de er uresponsive.
Den fejlagtige tro på, at færre åbne apps forlænger batterilevetiden, bunder i en misforståelse om, at apps i appskifteren faktisk er i gang.
Det er de ikke. De er i en slags hviletilstand og bruger derfor ikke ekstra ressourcer.
Derfor er det skidt at lukke dem
Tech-journalist John Gruber forklarer på bloggen Daring Fireball, hvorfor det faktisk kan skade batterilevetiden at lukke apps.
"Apps, der kører i baggrunden, bliver 'frosset', hvilket begrænser deres baggrundsaktivitet og frigør den RAM, de brugte. iOS håndterer dette ekstremt effektivt. At frigive en app fra denne frosne tilstand kræver meget mindre CPU-kraft (og derfor energi) end at genstarte en app, der er blevet lukket," siger Gruber og tilføjer:
"At tvinge apps til at lukke hjælper ikke bare ikke; det er direkte skadeligt. Det forringer batterilevetiden og forlænger den tid, det tager at skifte mellem apps, hvis du lukker baggrundsapps."
Gruber påpeger også, at det er en forståelig fejlslutning at tro, at en app, der hurtigt genoptager sin aktivitet, ikke har været i en frossen tilstand og derfor bruger mere batteri.
"Men faktum er, at de bliver sat på pause, deres RAM-brug bliver faktisk genanvendt af systemet, og de 'optøs' hurtigt og genoptager deres aktivitet uden mærkbar forsinkelse."
Kilde: LadBible