Så ofte skal du vaske håndklæder og sengetøj: Svaret vil overraske dig

10/06/2024 16:28

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Desværre kan man ikke bare nøjes med at lugte til ting, for at finde ud af, om det er tid til en tur i vaskemaskinen.

Mest læste i dag

Det kan være en udfordring at finde den rette balance i, hvor ofte man skal vaske ting som håndklæder og sengetøj. Hvis man vasker dem for hyppigt, kan det forkorte deres levetid, men omvendt kan det blive temmelig ubehageligt, hvis man strækker det for langt.

Nogle mennesker mener, at man kan bruge det samme badehåndklæde i op til syv bade, mens andre mener, at hver badning kræver et rent håndklæde. Forvirringen er mindst lige så stor, når det kommer til sengetøj - især fordi det kan være svært at huske, hvornår man sidst skiftede det.

Goodhousekeeping.com, en amerikansk hjemmeside for huslige råd, har behandlet emnet grundigt.

Det er vigtigt at bemærke, at du ikke kan lugte dig frem til, om dine håndklæder eller sengetøj skal vaskes, som Goodhousekeeping.com påpeger.

Reglen for sengetøj er, at det skal vaskes mindst hver 14. dag. Hvis du sveder meget om natten, bør du vaske det hver uge. Til gengæld kan dynen og puden nøjes med at blive vasket 2-3 gange om året.

Håndklæder skal derimod vaskes langt hyppigere end sengetøj. Goodhousekeeping.com anbefaler at vaske håndklæder efter 3-4 brug.

Hvis man husker at hænge håndklædet op og lade det folde helt ud i et rum med god luftcirkulation, kan man strække det lidt længere. Hvis håndklædet bruges til træning, skal det dog vaskes oftere.

Bademåtten, der trofast ligger foran badekarret, skal heller ikke glemmes. Hvis du bor i en familie, anbefales det at vaske bademåtten hver uge. Hvis du har en vendbar bademåtte, kan du nøjes med at vaske den hver anden uge.