På dette tidspunkt sparer du flest penge på din flybillet

17/08/2023 17:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er flere ting, man kan gøre for at spare penge på sin flyrejse.

Mest læste i dag

Sommerferien fortsætter sin gang, men alligevel er danskerne allerede begyndt at lede efter muligheder for efterårsferien, viser data fra Momondo ifølge en rapport i avisen.

Sammenligner man med juli måned sidste år, så er efterspørgslen efter europæiske rejsemål steget med en tredjedel, mens søgningerne efter destinationer uden for Europa er vokset med hele 50 procent.

Selvom disse tal kan virke imponerende, så er der en logisk forklaring på dette fænomen.

Efterårsferien for skolerne falder i uge 42, og det er blevet opdaget, at det bedste tidspunkt at købe flybilletter var i uge 31 sidste år, hvor den gennemsnitlige pris for en flyrejse var 2.277 kroner.

Hvis man derimod ventede til uge 41 med at booke sin ferie, måtte man forvente at betale mere end 3.500 kroner i gennemsnit, hvilket udgør en betydelig forskel.

"Det er omkring 55 procent billigere end at booke i uge 41, hvor rejsende skulle af med mere end 3.500 kroner i gennemsnit," udtaler Momondos talsperson, Per Christiansen, angående fordelene ved at booke i uge 31.

Hvis man ikke når at bestille sin ferie inden uge 42 i uge 31, betyder det dog ikke, at mulighederne er udtømt. Den næstbedste uge er uge 33, efterfulgt af uge 32 og 34.

Hvis man ønsker at spare endnu mere, kan man overveje, hvor vigtigt det præcise afrejsetidspunkt er:

"Priserne kan variere, og der er penge at spare, hvis man rejser uden for de etablerede efterårsferieuger," påpeger Lars Thykier, administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening, og tilføjer:

"Så i stedet for at rejse fra lørdag til lørdag, kan man overveje for eksempel en rejse fra torsdag til torsdag. Selv få dages forskel kan føre til betydelige prisændringer."