Min mormors puder var altid som nye - nu kan jeg ikke leve uden hendes smarte trick

02/04/2024 22:21

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Over tid skifter puder farve - fra strålende hvid til en uklar gulbrun. De mest almindelige årsager er støvmider, sved og for sjældent skift af pudebetræk.

Mest læste i dag

Da puder konstant udsættes for bakterier fra vores ansigter, er det vigtigt, at de desinficeres og rengøres regelmæssigt. Men hvordan bør de rengøres?

Ifølge Newsner har en mormor delt et helt særlig trick, hvor der bliver gjort brug af en magisk ingrediens. Det bedste af det hele er, at det sandsynligvis er noget, som du allerede har hjemme i køkkenet: citron.

Kog blot 2,5 liter vand og tilsæt omkring seks glas citronsaft. Dyp derefter puden i blandingen i cirka 2 timer.

Efter 2 timer, skal du sørge for at vaske puden med sæbe og vand for at fjerne pletter. Til sidst skal du skylle den og lade den tørre. Det er meget vigtigt, at du sørger for at lade den tørre, indtil den er helt tør. Du må derfor heller ikke putte betræk på, før den er helt tør.

En anden metode er at bruge bagepulver og klar eddike, da begge har antibakterielle egenskaber. For at gøre dette, så skal du blot følge nedenstående trin:

Hæld varmt vand i en beholder. Sænk puden i vandet og hæld en halv kop eddike og en halv kop bagepulver over og rør godt. Lad puden ligge i blandingen i en time. Vask derefter puden i vaskemaskinen. Vælg et normalt vaskeprogram og lufttør puden til sidst.

Citronen er den ubestridte konge i husholdningen, og bruges også til et helt tredje trick. Du skal blot hælde varmt vand i en spand og tilføje en halv kop citronsaft og en kop brintoverilte. Lad puden ligge i blandingen i en time.

Vask puden på et normalt vaskeprogram. Lad den tørre i solen. Og vupti, så er puden pludselig som ny! Farvel til gule og beskidte puder!