Kvinde afslører: Sådan sparer man nemt penge sammen med 'tre-dage-reglen'

22/08/2023 15:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Ved at følge én simpel regel gik en ung kvinde fra at være konstant 'på røven' til at have tusindvis af kroner på opsparingen på få måneder.

Mest læste i dag

Jamie Rappaport har i lang tid levet et liv, hvor hendes økonomi hang i en tynd tråd, og hun var nødt til at jonglere med penge mellem lønsedlerne.

Hendes bankkredit var nået til sin grænse, og hendes bil havde begyndt at afgive en underlig lyd.

Da hun bad sin mor om et mindre lån til at dække reparationerne på bilen og så det skuffede udtryk i hendes mors ansigt for 117. gang, besluttede hun, at det var på tide at ændre tingenes tilstand.

Hun delte denne transformation i et blogindlæg, hvor hun afslørede, hvordan hun ved at følge en enkelt regel formåede at gå fra konstant pengemangel til at opbygge en solid opsparing.

Ved næste løn besluttede Jamie sig for at implementere den såkaldte "tre-dages-regel." Denne regel går ud på, at man ikke må foretage unødvendige køb, før der er gået tre dage, hvor man har haft tid til at overveje købet grundigt.

"Jeg indgik en aftale med mig selv om, at jeg ikke ville købe noget, hvis det kun gav øjeblikkelig tilfredsstillelse (som kaffe, fastfood eller impulsivt natteliv). Hvis jeg stadig ønskede det efter tre dage, kunne jeg vende tilbage og købe det," skriver hun i sin blog, hvor hun afslører, at denne tilgang radikalt ændrede hendes økonomiske situation.

"Jeg kan slet ikke tælle, hvor mange impulsive køb denne 'tre-dages-regel' forhindrede," forklarer hun og tilføjer, at der var yderligere fordele ved at følge reglen: "Jeg sparte penge, tid og endda tabte lidt vægt, fordi jeg blev mere opmærksom på, hvad jeg puttede i min krop."

Jamie fremhæver også, at det bedste resultat af at følge denne regel var, at hun ikke længere var stresset over sin økonomiske situation. Hun opfordrer derfor alle til at implementere samme regel, især i disse tider med høje priser.