Kender du den 'skjulte' funktion på din solskærm i bilen: Se den her

07/06/2023 19:36

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Det er godt nok smart!

Mest læste i dag

Hvis der er noget, der for alvor kan gøre en køretur frustrerende (og markant farligere), så er det en skarp sol, der kommer ind fra sideruderne.

Ja ja, du har selvfølgelig solbriller på, men det er ikke altid nok, når solen er på sit skarpeste - og det er langt fra altid, det hjælper at flippe solskærmen ud til siden for at dække toppen af sideruden i stedet for det øverste af forruden.

Men spørgsmålet er, om du i årevis har snydt dig selv for en helt unik hjælp i de situationer ... TikTok'eren @sidneyraz har nemlig delt en lille video på både TikTok og YouTube, hvor han viser en funktion i sin bil, som han først opdagede, da han havde rundet de 30.

Til hans egen store frustration, vel at bemærke.

Se bare i videoen herunder, hvad funktionen går ud på. Artiklen fortsætter længere nede.

Som du kan se i videoen, er funktionen såre simpel: Solskærmen er nemlig lavet, så den sidder på en metalpind, som den kan glide frem og tilbage på. På den måde kan du forlænge din solskærm, så du kan få den til at skærme for solen, lige præcis der, hvor du gerne vil.

Som tidligere beskrevet, så findes denne funktion kun i nogle bilmodeller. Undertegnede kan i hvert fald skrive under på, at solskærmen i min bil ikke var synderligt begejstret for, at jeg begyndte at hive og flå i den for at forlænge den, når den tydeligvis ikke var bygget til det.

Til gengæld er der et ekstra lille trick, som i hvert fald kan hjælpe på den skarpe sol, når den komme fra passagersiden. Se bare i artiklen herunder.