Fantastisk tip: Derfor bør du placere en bar sæbe under sengelagnet

10/08/2023 08:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et besynderligt - men ikke desto mindre et meget smart tip.

Mest læste i dag

Årsagerne til en forstyrret nattesøvn kan være talrige. Visse årsager kan dog tackles af en selv, og en uforstyrret nattesøvn er af høj betydning.

Indimellem kan sundhedsmæssige gener medføre søvnproblemer, men der findes løsninger til visse af disse problemer. Og faktisk er der en yderst enkel og økonomisk løsning.

Ifølge Sundhed.dk lider mange danskere af det såkaldte "rastløse ben", også kendt som restless legs syndrome, hvilket ofte medfører ubehag som sammentrækninger, kramper og smerter.

Disse gener fører ofte til træthed og manglende koncentration.

Medbring sæben i sengen

Præcis årsagen til lidelsen har været et mysterium for læger og forskere verden over. Dog mener nogle, at det kan være forbundet med jernmangel, nyresvigt, graviditet og brug af visse former for medicin.

Og her kommer sæben - mærkeligt nok - ind i billedet. Det hævdes, at den faktisk kan afhjælpe disse gener. Det siges nemlig, at mange har fået lindring fra deres "rastløse ben" ved hjælp af dette trick.

Dette menes at kunne lindres ved at placere et stykke sæbe under sengelagnet. Nogle læger mener, at forklaringen kan ligge i sæbens indhold af magnesium.

Ligesom magnesiumtilskud også kan mildne problemet.

Derfor skal du blot placere sæben under lagnet og se, om problemet forbedres i løbet af natten.