Ekspert med advarsel til bilejere mod vaskefejl: Den kan ende med at koste dig mange penge

09/04/2024 15:13

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Når det kommer til at vaske bil, kan en særlig fejl koste dig dyrt.

Mest læste i dag

I takt med at foråret gør sit indtog, er det blevet tid til at rette opmærksomheden mod de rengøringsopgaver, der ligger forude, herunder dem der omhandler vores bil.

Det kan være fristende at tage højtryksrenseren i brug for at bringe bilens udseende tilbage til topform, men ifølge bilplejeeksperten Simoniz, bør man træde varsomt med denne tilgang.

Eksperter advarer om, at en ukritisk anvendelse af højtryksrenseren potentielt kan medføre bekostelige skader.

Dette er omtalt i The Mirror.

Brugen af højtryksrensere, som uden tvivl er effektive til at fjerne snavs, kræver forsigtighed, specielt i forbindelse med bilvask.

Eksperterne beskriver højtryksrenserens effekt som værende sammenlignelig med "små hamre", der kan banke snavset af, men som også risikerer at beskadige bilens maling:

"Vanddråberne, der rammer køretøjets overflade, fungerer som små hamre mod snavset," ifølge hvad der er rapporteret af det britiske medie.

Selvom skaderne måske umiddelbart virker overfladiske, kan de resultere i kostbare reparationer og i værste fald rustdannelse over tid.

"Skadet maling er ikke jordens undergang, men det kan være en øjebæ, koste dyrt at få repareret og medføre rust, hvis det ignoreres over længere tid", udtaler eksperten.

Men der er ingen grund til at fortvivle; fordelene ved en højtryksrenser kan stadig nydes, hvis man anvender den korrekt.

Ved at indstille et passende tryk og sørge for at holde dysen mindst 30 centimeter væk fra bilens ydre, kan man undgå at forvolde skade.

Eksperten råder til at påbegynde med en skånsom lavtryksvask for at opløse snavset, hvilket ligeledes nedsætter risikoen for skader under den efterfølgende, mere grundige vask.