Selvom airfryere har eksisteret i mere end et årti, er deres popularitet først steget markant i de senere år. Philips introducerede Airfryer-mærket i 2010, men udtrykket begyndte først at blive mere udbredt omkring 2018.
To år senere begyndte de pludselig at dukke op overalt.
Eksperten Martin Lewis er dog skeptisk over for, om airfryere virkelig er billigere og sundere end traditionelle ovne.
Ifølge IGV udtrykker Lewis i en episode af The Martin Lewis Podcast, at en mikrobølgeovn konstant udsender varme, mens en ovn opvarmer til en bestemt temperatur og derefter topper op, hvilket betyder, at den ikke kører på fuld kraft hele tiden.
"En mikrobølgeovn leverer konstant varme, mens en ovn opvarmer til fuld temperatur og topper op, så den ikke kører på fuld kraft hele tiden," forklarer han.
Hvis du tilbereder en hel middag med flere bagekartofler, kan det være billigere at bruge ovnen fremfor mikrobølgeovnen, da mikrobølgeovnen kun opvarmer den enkelte genstand, hvilket kan tage længere tid per genstand.
Men hvis du kun vil tilberede én bagekartoffel, som tager omkring 10 minutter, påpeger Martin, at det vil være 'meget billigere' at bruge en mikrobølgeovn.
Ved at anvende en simpel beregning kan man afgøre, om det er bedst at bruge en ovn, airfryer eller mikrobølgeovn til hver ret. Beregningen involverer at finde enhedens effekt og derefter beregne, hvor mange kilowatt eller hvilken brøkdel af en kilowatt den bruger, før man ganger det med kWh-prisen.
The Money Edit støtter Martins råd og bemærker i en artikel fra februar, at airfryere generelt er billigere at bruge end en ovn.
Men de advarer om, at en kraftigere airfryer kan bruge samme mængde energi som en ovn. For eksempel kan det være dyrere at lave den samme mad to gange i en 800W-airfryer end i en ovn.
Martin har tidligere påpeget, at hans udtalelser om brugen af airfryere er blevet misforstået i medierne, og at han blot havde givet en 'ligefrem forklaring' om prisen for forbrug.