Alle rejsende danskere denne sommer bør følge disse 4 råd: Særligt nummer 1 kan redde dig

28/07/2024 11:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Især nummer 1 kan redde dig.

Mest læste i dag

Sommerferien nærmer sig, og mange danskere forbereder sig på at pakke kufferten og tage på ferie uden for landets grænser.

Det kan dog være fristende at lade sig lokke af billige priser, når man først er i feriestemning. Ifølge Patent- og Varemærkestyrelsen kan køb af kopivarer dog medføre alvorlige konsekvenser.

I en pressemeddelelse advarer sektionschef Barbara Suhr-Jessen om, at handel med falske produkter ikke kun støtter organiseret kriminalitet, men også kan udgøre en sundhedsrisiko:

"Handel med kopivarer støtter ofte organiserede kriminelle grupper, der også kan være involveret i andre former for alvorlig kriminalitet, såsom narkotikahandel, ulovlig våbenbesiddelse og tvangsarbejde," udtaler hun og tilføjer:

"Derudover kan kopivarer udgøre sundheds- og sikkerhedsmæssige risici. Elektroniske produkter som mobilopladere kan f.eks. risikere at bryde i brand, og falsk legetøj, tøj og kosmetik kan indeholde sundhedsskadelige stoffer."

Fire råd

Patent- og Varemærkestyrelsen giver fire råd til at undgå kopivarer.

For det første bør man være skeptisk over for tilbud, der virker for gode til at være sande.

Man bør også være opmærksom på kvaliteten; ujævne sømme eller en stærk lugt af kemikalier kan indikere en falsk vare.

Desuden bør man tjekke emballagen for stavefejl eller manglende produktinformation.

Endelig er det vigtigt at vurdere salgsstedets udseende og ekspedientens professionalisme. Et usædvanligt salgssted eller en ekspedient, der ikke virker som en repræsentant for mærket, kan også være tegn på kopivarer.