Brugtbilsalget boomer: Få OKs gode råd til, hvordan du laver en god handel

03/04/2023 16:00

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Der bliver handlet rigtig mange brugte biler i april, og afhængigt af biltypen kan det være perfekt timing for både køb og salg, lyder det fra markedsanalytiker.

Mest læste i dag

Mange danskere skifter bilen ud i løbet af foråret, og april er traditionelt den tid på året, hvor der bliver købt og solgt flest biler. I år er brugtbilsalget kommet godt i gang med over 80.000 handler. 

Det skriver OK i en pressemeddelelse.

- Priserne på biler er generelt steget gennem de sidste to år, så har man en nyere bil stående, der skal skiftes ud, så er mulighederne for et godt salg til stede. For køberne er der også et pænt udvalg – og for især én biltype kan man virkelig gøre et godt køb, siger Jan Lang, markedsanalytiker fra Bilbasen, der i øjeblikket har godt 57.000 biler til salg.

Jan Lang uddyber:

- Overordnet kan man sige, at markedet deler sig i to. På den ene side er der stor efterspørgsel efter mikrobiler som Hyundai i10 og de store fleksible familiebiler som VW Touran, så her kan man få høje priser, hvis man vil sælge. På den anden side er der stigende udbud af brugte elbiler, så her er markedsudviklingen til fordel for køber, fordi priserne er lave.

Gør bilen attraktiv

I dag sætter de fleste bilen til salg via online markedspladser som Bilbasen, Biltorvet, DBA eller Gul&Gratis.

Der kan sælgerne også få en god indikation på værdien af bilen ved at kigge på priserne på tilsvarende biler, der er til salg. 

Samtidig kan man selv øge værdien af bilen ved at gøre den så attraktiv som muligt.

Det handler om at gøre den salgsklar og indbydende for de potentielle købere.

- Et godt råd er at overveje, hvad man selv ville kigge på som køber. Det er fx vigtigt, at bilen er nyvasket og rengjort, når den skal vises frem for køber, siger Rasmus Boserup, kommunikationschef hos energiselskabet OK, og tilføjer:

- Det er også væsentligt at have alle de relevante dokumenter klar, så køberen kan se, at du har holdt bilen efter forskrifterne.

Nemt at skifte ejer

Motorstyrelsen er den officielle myndighed for handel med biler, og de lancerede for et par år siden appen Ejerskifte, der gør det nemt at omregistrere bilen, så den nye ejer får det formelle ejerskab.

- Det er nemt at sætte bilen til salg online, og når de lovpligtige ændringer skal laves, så sørger Ejerskifte for at overføre registreringsattesten fra sælger til køber, ligesom pengene kan overføres via netbank, siger Rasmus Boserup.

Sidste år blev der handlet tæt på 400.000 brugte biler i Danmark.

6 gode råd: Gør bilen attraktiv for køber

  • Hold den i pæn stand, og hold orden i bilens kabine

  • Sæt den til salg, tag billeder og beskriv den, som om du skulle sælge den til dig selv

  • Vær ærlig, beskriv bilen som den er, så der ikke kommer nogen overraskelser for køber, når den skal tages i øjesyn

  • Hav alle relevante dokumenter klar, så der er mindst muligt at afklare, hvis handlen skal gennemføres

  • Sætter du din bil til salg på nettet, så tag så mange billeder som muligt, og lav eventuelt en video, der viser bilen frem

  • Vær realistisk i din pris på bilen. Er prisen for høj, kan du skræmme potentielle købere væk.