Der findes mange tips og tricks til at gøre dit soveværelse en anelse køligere, men en ventilator eller aircondition kan naturligvis også være meget nyttig. Men hvor dyrt er det egentlig, hvis du lader disse apparater køre hele natten?
Organisationen MilieuCentraal har udregnet, hvor meget strøm disse apparater i gennemsnit forbruger, skriver sammenligningssiden Gaslicht.com. Og med lidt smart regnearbejde kan du omregne det til et beløb, det koster dig at bruge dem en varm nat.
Det vil næppe overraske nogen, at en mobil aircondition bruger meget mere strøm end en ventilator. Faktisk kan den bruge mellem 20 og 50 gange mere strøm.
Således forbruger en gennemsnitlig ventilator omkring 0,05 kWh (kilowatt-timer) per time, mens en mobil aircondition forbruger et sted mellem 1,0 og 2,5 kilowatt per time, lyder det fra MilieuCentraal. Alligevel kan nogle mennesker ikke undvære en aircondition på årets varmeste dage.
Tager man udgangspunkt i en pris på kan f.eks. 3,95 kroner per kWh, så vil det koste mellem 3,95 og 10 kroner per time at have en mobil aircondition tændt. For en hel nat, kan du derfor ende med at bruge op mod 70-80 kr. på det.
Foretrækker du så ikke ventilatoren? I stedet for at sænke luftens temperatur, blæser apparatet luft rundt i dit værelse. Den luft strømmer langs din krop, og det er med til at køle dig ned, skriver MilieuCentraal.
Ikke nok med det, så er apparatet desuden meget billigere end en aircondition, da det bruger meget mindre strøm. Bruger du en ventilator, ender det sjældent med at koste dig meget mere end et par kroner på en nat. Derfor er der markant forskel på de to apparater.