Advarsel til danskerne: Denne almindelige toiletvane skal du stoppe med omgående

21/10/2023 08:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre.

Mest læste i dag

Selvom det ofte anses for en uskyldig vane at tage mobiltelefonen med på toilettet, advarer læger nu om, at denne tilsyneladende uskadelige handling kan have alvorlige konsekvenser for vores sundhed.

"Gastroenterologen Dr. Saurabh Sethi advarer om, at brugen af din telefon på toilettet kan medføre længere siddetid, hvilket kan forårsage pres på din endetarm og anus," udtaler han i en video, som han delte med sine 273.000 TikTok-følgere.

Ifølge Dr. Sethi kan dette resultere i sundhedsproblemer som hæmorider, analfissurer og endda rektal prolaps:

"Dette kan føre til tilstande som hæmorider, analfissurer og endda rektal prolaps," tilføjer han ifølge Daily Star.

NHS Inform forklarer, at hæmorider er hævelser, der indeholder udvidede blodkar og findes inde i eller omkring endetarmen. Op til 36% af briterne oplever hæmorider, som kan være symptomfrie, men også kan forårsage ubehag under toiletbesøg.

Men advarslen stopper ikke der.

Dr. Sethi påpeger også, at mobiltelefoner fungerer som en yngleplads for bakterier:

"Studier har vist, at en gennemsnitlig smartphone er mere bakteriebefængt end en offentlig toiletsæde. Det er en god idé at undlade at bruge telefonen, mens du er på toilettet, men hvis du ikke kan lade være, bør du i det mindste have en desinficerende klud i nærheden for at rengøre din telefon, når du er færdig," råder han.