Peter Madsen: Yderligere fængselsstraf efter flugt

09/02/2021 14:52

|

Redaktionen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Nu er dommen faldet over den i forvejen drabsdømte Peter Madsen.

Drabsdømte Peter Madsen er tirsdag blev idømt yderligere fængselsstraf efter hans berømte forsøg på flugt - Det oplyser Københavns Vestegns Politi. 

Retten i Glostrup lagde lokaler til afgørelsen, og det blev her besluttet at den i forvejen livstidsfange, fik et år og ni måneder mere bag tremmer. Ikke mindst for at have truet fængselspersonel og taget gidsler under flugtforsøget.

Den 50-årige opfinder var tiltalt for den 20. oktober sidste år, kl. ca. 10.20 at flygte fra Anstalten ved Herstedvester. Ifølge anklageskriftet truede han sig ud af fængslet ved hjælp af vellignende pistol- og bombebælte-attrapper. 

På trods af den store opstandelse, blev dog ikke længe Peter Madsen var en fri mand. Blot seks minutters tid fik han uden for fængslets mure.

Da han flygtede, blev der slået såkaldt stationsalarm hos Københavns Vestegns Politi. Det betød, at alle disponible politifolk blev sendt til området og kort efter blev manden stoppet på Nyvej i Albertslund.

Efter at politifolkene havde lagt ham i håndjern, oplyste han, at han var iført et bombebælte, hvilket fik betjentene til at trække sig tilbage og tilkalde assistance. 

Selvom Peter Madsen allerede er idømt en livstidsstraf, så kan den nye dom for flugtforsøget alligevel få konsekvenser for ham, understreger Københavns Vestegns Politi. 

I straffelovens paragraf 41 er det beskrevet, at en livstidsfange kan søge om prøveløsladelse efter 12 år.

Det er justitsministeren, der vurderer en sådan ansøgning, efter at have inddraget blandt andet Retslægerådet og anklagemyndigheden.

”Her vil anklagemyndighedens vurdering i høj grad bygge på, om den dømte har begået yderligere kriminalitet under afsoningen. Derfor vil dagens dom kunne få stor betydning for mandens livstidsstraf,” siger senioranklager Rasmus Kim Petersen.