Vanvidskørsel: Så mange biler er blevet konfiskeret

29/04/2021 09:10

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Det er kun fire uger siden, at politiet kunne tage et nyt våben mod vanvidsbilisme i brug. Nu har de muligheden for at konfiskere bilen. Det er sket flere gange end forventet de første fire uger.

I alt er 53 biler blevet konfiskeret i løbet af de sidste fire uger. Det fortæller Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter til TV2.

Af de 53 biler, der er konfiskeret, er der 33 beslaglagt for hastighedsovertrædelser, 19 beslaglagt for spiritusovertrædelse, mens én er beslaglagt på grund af andre forseeleser.

Tallene overrasker Trafikminister Benny Engelbrecht, der udtaler til TV2: "Det er jo et voldsomt højt tal, men det understreger også bare, at det har været bidende nødvendigt med de her værktøjer."

Ud af de mange beslaglæggelser er der flere biler i millionklassen. Her findes både leasede og lånte biler samt firmabiler.

I de tilfælde, at føreren af bilen ikke er ejer, er det op til en domstol at vurdere, hvorvidt bilen skal konfiskeres.

Hvis bilerne konfiskeres sælges de herefter på auktion.

Politiet oplyser, at de har beslaglagt både en Porsche og en Ferrari. Samt en BMW og en Audi i millionklassen.

Hvis du ikke ejer din egen bil, så kunne du måske spekulere lidt i, hvordan du tjener Bitcoins. F.eks. kan du nu bruge din gamle Commodore 64 til at optjene Bitcoins. Læs mere her.