Unge ignorerer opfordringer: Jeg har festet langt mere i coronatiden end før.

07/12/2020 10:58

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

De unges festervaner har været meget i mediernes søgelys, efter der gang på gang har været historier om store piratfester hvor politiet har måtte træde ind, og til tider uddele bøder.

Efter at regeringen besluttede at barer, restauranter og klubber skulle lukke klokken 22.00, synes antallet af piratfester at være steget markant.

” Jeg har festet langt mere i coronatiden end før. Når man ikke må, så vil man gerne,” – Siger en 23-årig kvindelig studerende til B.T. og fortsætter

”Når barerne lukker tidligere, tager man bare tidligere derind. I lørdags var vi 10 personer, der havde bestilt bord til 16.30,”

Nye restriktioner vil lukke bylivet

Netop i dag har B.T erfaret og oplyst, at alle barer, restauranter, klubber osv. fra på onsdag i 38 kommuner vil blive lukket helt ned indtil efter nytår, men spørgsmålet er om det vil stoppe de unges fester.

” I det moment, man gør det, tænker man ikke over, hvad det kan forårsage. Man tænker bare, at man hygger sig, og at man bare gerne vil have det sjovt. Man vælger at sige: Fuck det!”

Siger den 23-årige kvinde, der selv i fredags var til en piratfest på Rådhuspladsen i København hvor omkring 100 unge var samlet.

Denne fest fik politiet dog sat en stopper for, og omkring 20 unge fik ifølge politiinspektør Paw Kaltoft en bøde på 2.500 kroner for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.