Truede ansatte under røverier

01/09/2021 14:44

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

En 48-årig mand blev onsdag i Retten i Aarhus idømt fængsel i to et halvt år i en sag, hvor anklagemyndigheden påstod forvaring.

Den 48-årige blev dømt for at have begået to røverier i maj og august sidste år, hvor han truede butiksmedarbejdere for at slippe afsted med nogle varer, han havde stjålet.

Desuden blev han dømt ved to andre lejligheder at have truet både en betjent og en civil borger verbalt 

I maj begik den 48-årige røveri i SuperBrugsen i Højbjerg, hvor han stjal nogle madvarer og råbte trusler mod to medarbejdere, der opdagede tyveriet. 

I august var den 48-årige på spil i Rema1000 i Solbjerg, hvor han stjal flere madvarer.

Da han var i færd med at køre væk fra stedet i sin bil, forsøgte en medarbejder at standse ham, men den 48-årige valgte at gasse op og køre direkte mod medarbejderen, der måtte springe til side. 

Det var blandt andet via videoovervågning, at den 48-årige senere blev genkendt som gerningsmand. 

Dømt adskillige gange for personfarlig kriminalitet

I retten argumenterede anklagemyndigheden for, at den 48-årige skulle idømmes forvaring.

Ikke kun på grund af de konkrete forhold alene, men fordi den 48-årige er massivt forstraffet og i løbet af de sidste mange år er blevet dømt i adskillige sager om personfarlig kriminalitet. 

”Den 48-årige har trods adskillige domme og intensiv støtte og hjælp fortsat med at udøve alvorlig kriminalitet, og Retslægerådet vurderede, at den 48-årige udgør en fare for andre mennesker, og at forvaring kunne bringes i anvendelse. Nævningetinget vurderede dog sanktionen anderledes end anklagemyndigheden, som nu vil læse dommen grundigt og vurdere, om sagen skal indstilles til anke hos Statsadvokaten, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Den 48-årige erkendte delvist forholdene og modtog dommen.