To unge mænd misbrugte ægte dokument

07/03/2022 14:57

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Nygade, Holbæk

Klokken 02.53 foretog politiet et tilsyn på et diskotek i anledning af en koncert på stedet.

Kontrollen omfattede blandt andet en kontrol af alderen på gæsterne på stedet, herunder hvorvidt alle var over 18 år og dermed lovligt kunne være gæst på diskoteket på dette tidspunkt af døgnet.

Ved kontrollen af flere unge ved et bord studsede politiet over den fremviste legitimation som bevis på både identitet og alder.

En ung mand fremviste på sin mobiltelefon et kørekort, hvorefter en anden ung mand i samme selskab fremviste et kørekort i en fysisk udgave.

Politiet undrede sig over, at de to unge mænd havde fremvist samme kørekort i hver sin udgave, og ved en nærmere undersøgelse viste det sig, at en 18-årig mand fra den vestlige del af Holbæk kommune var den reelle indehaver af kørekortet, som han havde fremvist i fysisk udgave.

En 17-årig mand også fra den vestlige del af Holbæk kommune var en bekendt af den 18-årige og havde fået en ”kopi” af hans kørekort på sin telefon.

”Kopien” havde han brugt som legitimation for at bevise, at han var over 18 år og derfor måtte være til stede på diskoteket.

Dette misbrug af den 18-åriges ægte kørekort medførte en sigtelse til begge for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om misbrug af et ægte dokument over for en offentlig myndighed.

Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne, og den 17-åriges værge er blevet underrettet om sagen mod ham.