Stor narkosag: Syv års fængsel

09/03/2022 13:39

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

En 27-årig mand fra Silkeborg skal syv år i fængsel for at have modtaget og videreoverdraget seks kilo amfetamin.

Siden den 21. oktober 2020 har en 27-årig mand fra Silkeborg siddet varetægtsfængslet i en større narkosag. I dag, onsdag den 9. marts 2022, blev manden dømt ved retten i Viborg.

Også små roller straffes hårdt

Den 27-årige mand blev dømt for at have modtaget seks kilo amfetamin og have videreoverdraget mængden på nær cirka 140 gram, som manden beholdt. Straffen lød på syv års ubetinget fængsel. Retten lagde i strafudmålingen blandt andet vægt på mængden og det faktum, at manden tidligere er straffet for grov narkokriminalitet.

”Jeg havde påstået fængsel i otte år. Alligevel er jeg tilfreds med dommen, som efter min opfattelse er i overensstemmelse med praksis. Domfældte forklarede, at han modtog amfetaminen og videregav den til en tredjemand allerede samme dag, så dommen er også et signal om, at uanset, at man kun er indblandet kortvarigt og har en mindre rolle, så straffes grov narkotikakriminalitet hårdt”, lyder det fra fg. specialanklager Jakob Kjær, der mødte i retten for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Sagen blev gennemført som en tilståelsessag ved retten i Viborg. Den 27-årige mand modtog sin dom.

En del af en større sag

Dagens dom er en del af et større sagskompleks, hvor to mænd tidligere er blevet dømt for narkokriminalitet. Den 7. september 2021 blev en 20-årig mand idømt fem års fængsel, mens en 22-årig mand fik en dom på ti års fængsel. Der er flere personer sigtet i sagen, som lige nu sidder varetægtsfængslet. Sagen er stadig under efterforskning, og Midt- og Vestjyllands Politi kan derfor ikke kommentere sagen ud over dagens dom.