Politiet er rystet over danske bilister: Jeg er ærligt talt lidt chokeret

25/11/2020 14:36

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Danskerne har et alvorligt problem når det kommer til opmærksomhed i trafikken

Politiet lavede i uge 47 en landsdækkende kontrol og indsat mod uopmærksomhed i trafikken, og resultat var ikke ligefrem opmuntrende.

Sidste år blevet reglerne for at køre og bruge mobil samtidig skærpet, så det nu koster både en bøde på 1500 kroner, og et klip i kørekortet. Men det har tilsyneladende ikke været nok til at stoppe folk fra at bruge mobilen i bilen.

For den landsdækkende kontrol endte som sagt med 550 bøder og klip. Værd at tage i betragtning er det, at disse tal er efter bare en uge, med en koncerteret indsat og fokus på området fra politiet.

Sms´er er vigtigere end menneskeliv

” Jeg er ærligt talt lidt chokeret over resultatet. Jeg synes, det er ærgerligt, og det gør mig ked af det, at trafikanterne ikke forstår alvoren af det her. Det er skræmmende, at de synes, det at sende en sms eller tjekke noget på Facebook er vigtigere end et menneskeliv,” – Udtaler politiassistent ved Rigspolitiets nationale færdselscenter, Christian Berthelsen til TV 2.

Det er en bekymrende tendens i den danske trafik. TV 2 skriver at bare i september, fik cirka 800 bilister klip og både for brug af mobil. Det er noget der foregår over hele landet, og bilisterne blive tilsyneladende ikke klogere.

” Danskerne har absolut et problem med uopmærksomhed i trafikken. Vi har travlt med tusind ting, når vi kører bil, og i stedet burde vi koncentrere os om at køre bil,”  

Uopmærksomhed koster mange liv i trafikken

Siger Christian Berthelsen, der tilføjer, at det er alle danskere der har problemer med opmærksomheden. Ud over ældre bilister, gælder problemet den brede befolkning.

Uopmærksomheden er endda et kendt problem blandt danske bilister. I Vejdirektoratets rapport fra 2019, fremgår det at hele 64 procent af alle dødsulykker i trafikken, skyldes uopmærksomme bilister.