Politi ville standse bil: Endte på letbane skinner

07/01/2022 10:44

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Torsdag kl. 17.11 blev en patrulje på Sivestedvej i Kolind opmærksom på en ladbil, som politiet kort forinden havde fået en anmeldelse om, idet der var mistanke om, at føreren kunne være påvirket. Patrulje forsøgte at få føreren af bilen til at standse ved brug af udrykningslyset, men dette blev ignoreret.

Patruljen gav herefter gentagne gange tegn med både horn og lygter for at få føreren til at standse, men føreren fortsatte blot sin kørsel i retning mod Kolind. På et tidspunkt kørte føreren ind på letbaneskinnerne og fortsatte sin kørsel ad skinnerne. Den ene betjent hoppede ud af bilen og løb efter, mens den anden kørte langs skinnerne ad en parallel sti.

Kort kørte ladbilen fast på skinnerne og føreren sprang ud af førerdøren og satte i løb. Betjenten til fods løb efter, mens han råbte efter føreren, at han skulle standse, hvilken han ikke efterkom. Efter ca. 100 meters løb blev han dog indhentet af betjenten og anholdt.

Den 39-årige mand blev i første omgang sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Blandt hans ejendele blev der fundet noget amfetamin, hvorfor han også blev sigtet for narkobesiddelse. Derudover venter der ham formentlig en række sigtelser for overtrædelser af færdselsloven og for at køre ud på letbaneskinnerne.

Letbanen måtte indstille sin kørsel på strækningen frem til kl. 18.33, hvor bilen var blevet fjernet, og skinnerne var blevet tjekket efter.