Politi: Vi sætter ind over for disse danskere

13/01/2022 12:11

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jessen

Mest læste i dag


Borgere i Sønderborg føler sig utrygge på grund af kørsel med knallerter og el-løbehjul på fortove og i gågaden. Politiet skrev 24 sager ved indsats onsdag

Syd- og Sønderjyllands Politi satte i går ind mod unge, der skaber utryghed blandt borgere i Sønderborg ved at køre på knallert og el-løbehjul på fortove og i gågaden.

Politiet i Sønderborg iværksatte sammen med færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi en målrettet indsats mod den utryghedsskabende adfærd ved skoler og i Sønderborg bymidte. Udover at kontrollere kørslen, gjorde politiet opmærksom på nye regler for el-løbehjul, der betyder, at man skal bruge hjelm og lygter og være mindst 15 år for at måtte køre på el-løbehjul.

”Vi håber, at indsatsen medvirker til en mere hensigtsmæssig adfærd og færre skader. Både i forhold til borgerne generelt, men også for de unge selv. Trafikanter på knallerter og el-løbehjul er bløde trafikanter og er mere udsatte i trafikken”, siger politikommissær Kjeld Jørgensen, Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Under gårsdagens kontrol skete der et færdselsuheld, hvor en person på el-løbehjul ikke overholdt sin vigepligt og blev ramt af en bil. Der skete kun materiel skade.

Onsdagens indsats resulterede i 24 sager. Indsatsen fortsætter i dag.

Indsatsen onsdag den 12. januar resulterede i følgende sager og kategorier:

5 x overtrædelser af de nye regler el-løbehjul (manglende hjelm og lys)
1 x konstruktiv ændret knallert, som blev konfiskeret
5 x ej efterkommet anvisninger (skilte mv.)
1 x kørsel i frakendelsestiden
1 x kørsel uden kørekort
1 x hastighed
3 x benyttelse af mobil  (en på cykel)
1 x kørsel frem for rødt lys
1 x oplysningspligt (bil)
1 x forkert lygteføring
1 x bil på gågaden
1 x cykel på gågaden
1 x cykel i fodgængerfelt
1 sæt nummerplader inddraget.