Politi uddeler stort antal bøder til disse trafikanter: Det er risikabelt

01/02/2022 08:16

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag


Syd- og Sønderjyllands Politi kontrollerede i sidste uge knallerter, cykler og el-løbehjul for at sætte fokus på sikkerheden for de bløde trafikanter. 271 blev kontrolleret. 67 fik en bøde.

I sidste uge gennemførte færdselsbetjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi 22 kontroller rettet mod de bløde trafikanter – især dem på cykler, knallerter og el-løbehjul, det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Betjentene standsede og kontrollerede 271 trafikanter i løbet af ugen og uddelte 67 bøder, især til cyklister uden lys.

Derudover var der to el-løbehjul, hvor føreren ikke havde den lovpligtige cykelhjelm på.

”Vi havde både fokus på generende kørsel, som andre borgere bliver plaget af, og på de bløde trafikanters egen sikkerhed. For de bløde trafikanter er ekstra udsatte i trafikken i den mørke tid", siger operativ leder Mads Bruhn Lund fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Og det er risikabelt at være blød trafikant.

Sidste år var cyklister eller knallertkørere involveret i 75 færdselsuheld i Syd- og Sønderjylland. Hele 49 af de bløde trafikanter kom alvorligt til skade, mens 26 kom lettere til skade.

”Vi valgte i sidste uge at målrette vores indsats til morgentimerne med fokus på folkeskolerne og andre uddannelsesinstitutioner i hele politikredsen. Generelt havde cyklisterne lys på og adfærden var rigtig god, så alt i alt ser det rigtig godt ud”, siger operativ leder Mads Bruhn Lund.

Indsatsen var en del af en landsdækkende kampagne, der løb fra mandag den 24. januar til og med søndag den 30. januar