Politi melder nyt ud om 22-årige forsvundne Mia

10/02/2022 08:12

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Eftersøgning efter savnet kvinde fortsætter


Politiets intensive efterforskningsarbejde efter den savnede 22-årige kvinde, Mia Skadhauge Stevn, fortsætter ufortøvet i dag.

Så kort og klart lyder meldingen fra vicepolitiinspektør Frank Olsen, der står i spidsen for politiets omfattende efterforskningsarbejde i sagen vedrørende den unges kvinde forsvinden. To mænd blev anholdt i går. 

Vicepolitiinspektør Frank Olsen fortæller, at efterforskningen kredser om flere spor. 

”Først og fremmest leder vi efter Mia. Vi eftersøger hende intensivt. Hun skal findes. Vi har en række spor at gå efter. Dem forfølger vi. Det indebærer blandt andet en kortlægning af hendes og de anholdtes færden. Hvor de har været hvornår. Det er det, vi arbejder ud fra. Blandt andet.”    

Vicepolitiinspektøren går straks videre:  

”Vi fortsætter vores omfattende undersøgelser på de tre adresser, hvor vi også arbejdede i går og har arbejdet hele natten, herunder på de to adresser i Vendsyssel, hvor de anholdte har bopæl. Derudover skal vi have kortlagt de anholdtes færden før, under og efter den savnede kvindes forsvinden. Fuldstændig minutiøst.”  

Beder om pressen og offentlighedens forståelse

Det bliver et stort og grundigt arbejde, der først og fremmest kommer til at tage tid. Lang tid. Derfor kan politiet heller ikke udtale sig i detaljer om sagens enkeltheder. 

”Vi har bevæget os ind i et omfattende og grundigt efterforskningsarbejde, hvor mange spor skal forfølges af vores efterforskere, der arbejder på højtryk på sagen. Vi beder derfor om forståelse for, at vi ikke kan dele oplysninger fra efterforskningens detaljer med offentligheden. Både af hensynet til pårørende og af hensynet vil vores efterforskningsarbejde. Vores fokus er få belyst, hvad er der sket,” siger Frank Olsen. 

Video skal undersøges

Derudover pågår der stadig et større stykke arbejde for politiet med at gennemse og vurdere en stor mængde videomateriale, ligesom afhøringer af anholdte fortsætter i dag. 

”Video har været og er vigtig for efterforskningen. Så det arbejder fortsætter vi med – også i dag,” fastslår Frank Olsen. 

Derudover er der en række andre efterforskningsskridt, f.eks. forhøringer af forskellige personer med henblik på at udfinde flere vidner samt andre med information af betydning for sagen. 

Meget synligt politi

Som følge af politiets arbejde vil man kunne se meget politiet i offentligheden i dag. 

”Vi beder om, at man som borger giver politiet arbejdsro. Vi er massivt på den her sag – vi skal finde Mia, og vi skal have sagen fuldt opklaret. Dét er vores helt klare fokus. Vi har ikke hørt fra Mia i flere dage nu, så vi er selvfølgelig meget bekymrede for, at hun er blevet udsat for en forbrydelse.”  

De to mænd, der i går, d. 9. februar 2022 kl. 11.20, blev anholdt i sagen ventes fremstilles i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg senere i dag, 10. februar 2022, kl. 11. Begge mænd er sigtet for drab.