Politi: Har du husket at give dit barn dette?

26/11/2021 08:36

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Lige nu står solen op kl. 8 og går ned klokken 15.50. Der er under otte timers dagslys og 16 timers mørke, og det bliver kun mørkere frem mod årets korteste dag.

Så nu gælder det om at huske lygterne på cyklen, skrue op for lyset og blive set tydeligt af andre i trafikken. 

Fra mandag den 29. november og to uger frem vil lokalbetjente fra Københavns Vestegns Politi besøge 30 udvalgte skoler på Vestegnen, før klokken ringer ind: 

- Stærke lys og gode reflekser kan være med til at undgå ulykker med cyklister i mørke, så sørg for, dit barn lyser godt op i mørket, siger politiassistent Cecilia Kisbye, Københavns Vestegns Politi.

Hun opfordrer til, at man får købt nogle gode, stærke lygter, der lyser længe. 

- Vi glæder os rigtig meget til at komme forbi og til at tale med både børn og voksne om lys, om at blive set i mørket og om trafiksikkerhed, siger Cecilia Kisbye. 

Kampagnen er et samarbejde mellem kommuner og politi i Vestegnens Trafiksikkerhedsråd og skal med fokus, information og uddeling af blandt andet cykellygter bidrage til at forebygge trafikulykker med cyklister i folkeskolealderen. 

Læs meget mere om cykellygter på sikkertrafik.dk. De skal blandt andet kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og være synlige fra siden ifølge loven.