Politi: Dette er meget vigtigt!

01/12/2021 13:09

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jensen

Mest læste i dag

Politiet efter færdselskontrol: Sænk farten og kør efter forholdene

Nordjyllands Politi foretog målrettede færdselskontroller flere steder i politikredsen den 29. og 30. november. Hele 55 ud af 96 sager var hastighedssager – trods det vinterlige vejr.

Politikommissær Thomas Ottesen har svært ved ikke at ryste en smule på hovedet af de seneste dages færdselskontroller. Han kan nemlig konstatere, at forholdsvis mange bilister ikke tager sig i agt for vinterens komme:

”Vi foretog målrettede færdselskontroller i Aalborg og omegn, Frederikshavn og Jammerbugt den 29. og 30. november. Det blev til 96 sager i alt. Hele 55 af sagerne var hastighedssager – det er opsigtsvækkende set i lyset af, at vejret er blevet meget vinterligt, kørebanerne kan være glatte, og vind- og vejrforhold generelt er udfordrende,” fortæller politikommissæren, der leder Operativ færdsel i Nordjyllands Politi.

Begge dage foregik kontrollerne i eftermiddags- og aftentimerne, hvor der oven i købet er mørkt. Baggrunden for kontrollerne er simpel:

”Det handler om trafiksikkerhed på de nordjyske veje – det er derfor, at vi laver kontrollerne,” siger Thomas Ottesen.

Klar opfordring: Sænk farten og kør efter forholdene

Politikommissær Thomas Ottesen vil meget gerne formidle en klar opfordring til bilisterne på de nordjyske vinterveje:
 
”Sænk farten og kør efter forholdene. Lad mobiltelefonen ligge og koncentrer dig om at køre bil. Planlæg din tur og tag den ekstra tid, det tager i forhold til vejret og forholdene,” lyder det fra politikommissæren, der runder af med disse ord:
 
”Fart er farlig og skyld i mange ulykker, så jeg kan kun opfordre til, at man letter trykket på speederen og holder sig inden for hastighedsbegrænsningerne. Så er der størst chance for, at vi alle sammen når hjem til jul.”