Politi: Det må du aldrig gøre - det er svindel

08/10/2021 12:36

|

Christina Hansen

Foto:; Københavns Vestegns Politi

Mest læste i dag

Østjyllands Politi fik torsdag to anmeldelser om ældre kvinder, der var blevet snydt af svindlere, der udgav sig for at være fra banken. 

Omkring kl. 11.30 blev en 77-årig kvinde fra Brabrand ringet op af en mand, der sagde han var fra hendes bank.

Han fortalte, at nogen havde forsøgt at hæve penge på hendes konto, og at hun derfor skulle have et nyt kreditkort. Han lokkede kvinden til at udlevere koden til kortet, og sagde, at han ville sende en medarbejder forbi hendes adresse for at hente det. 

Kort efter dukkede en mand op, som kvinden udleverede kortet til.

Kvinden fik dog senere mistanke om, at noget var galt, og hun nåede at få kortet spærret, inden der blev hævet penge på det. 

Samme fremgangsmåde blev brugt mod en 88-årig kvinde fra Aarhus N, som også blev ringet op og fik besøg af en ”bankmedarbejder”. Her nåede gerningsmændene dog at hæve flere tusinde kroner på det udleverede kort. 

Gode råd fra politiet
Østjyllands Politi har set flere sager med samme fremgangsmåde, hvor ældre mennesker bliver snydt af personer, der udgiver sig for at være fra banken eller lignende. 

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen.

Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i.

Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.