Politi advarer mod misbrug af kreditkort: Pas på!

11/11/2021 13:56

|

Christina Hansen

Foto: Arkiv foto: Presse-Fotos.dk

Mest læste i dag

På det seneste har Københavns Politi set flere sager, hvor borgere har fået stjålet og misbrugt deres kreditkort i forbindelse med, at de har taget en pirattaxa.

Det er desværre ikke kun almindelige taxaer, der kører rundt i Københavns natteliv. Flere unge bliver fristet til at tage en pirattaxa, som er en privat bil, der bruges til ulovlig taxakørsel, hjem i de sene nattetimer i stedet for en almindelig taxa for at spare penge. Men det kan hurtigt gå hen og blive en meget dyr tur. 

”Vi vil kraftigt opfordre til, at man ikke benytter sig af pirattaxaer, som både er ulovlige og – som vi har set på det seneste – indebærer en risiko for, at man får sit kreditkort stjålet,” siger politikommissær Nicklas Poulsen, leder af tyverisektionen i Københavns Politi.

De forurettede er primært unge mænd i alderen 18-35 år, der efter en tur i byen har taget en pirattaxa hjem fra Indre By eller Nørrebro.

Efter endt tur skal de betale med kreditkort på en dankortterminal i bilen, og når de forsøger at betale, bliver deres kode afluret og transaktionen slår fejl. Herefter skabes der forvirring fra den eller de gerningsmænd, der sidder i bilen, og den forurettede får stjålet sit kreditkort. 

De forurettede vågner typisk op næste dag til en besked om, at deres kreditkort er misbrugt – ofte for ret store beløb. 

”Det er især gået ud over unge mænd, der har været berusede efter en bytur. De er måske fristet af et billigt lift hjem med en pirattaxa, men det kan hurtigt gå hen og blive en meget dyr tur,” siger politikommissær Nicklas Poulsen.

Københavns Politi er i fuld gang med at efterforske sagerne. 

”Hvis du skal hjem fra en bytur, så tag en autoriseret taxa, benyt offentlig transport eller lav en aftale med en ven eller et familiemedlem, som kan hente dig,” siger Nicklas Poulsen.