Over otte års fængsel for indsmugling af dette

17/02/2022 21:34

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

To mænd på 32 og 54 år er ved Retten i Sønderborg blevet idømt i alt otte år og seks måneders fængsel i en sag om indsmugling af 900 kilo hash via den dansk-tyske landegrænse.

To mænd på 32 og 54 år er ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg blevet idømt i alt otte år og seks måneders fængsel i en sag om indsmugling af 900 kilo hash via den dansk-tyske landegrænse.

Den 32-årige blev idømt fire år og seks måneders fængsel, mens den 54-årige blev idømt fire års fængsel.

De to personer blev dømt for i tre tilfælde i maj og juni måned 2021 at have indført det forbudte stof med lastbil fra Spanien med Faaborg som destination. Hashen var gemt i store konservesdåser og placeret på paller, hvor der også var dåser med marmelade.

De to personer har under sagen delvist erkendt indsmuglingen og modtog dommen.

Betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi ransagede den 17. juni 2021 en rumænsk indregistreret lastbil i Padborg, hvor en del af hashen blev fundet. Politiets efterforskning i sagen førte herefter til, at de to mænd blev anholdt.

Anholdelserne og efterforskningen er gennemført af UKA Vest, da der er tale om kriminelle, der har opereret via den dansk-tyske landegrænse.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.