Nu skete det igen: Kløe i skudfingeren hos Politiet

04/11/2020 12:25

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-foto.dk

Mest læste i dag

For fjerde gang på en måneds tid, har dansk politi affyret skud mod mistænkte i forskellige sager. I to af sagerne har det kostet den mistænkte livet.

Det danske politi har inden for den sidste måneds tid tilegnet sig megen opmærksomhed, og ikke alt sammen positiv.

Onsdag morgen affyrede politiet skud mod en 44-årig mand, der tilsyneladende truede politiet med en kniv. Skuddet ramte den mistænkte i benet. Den uafhængige Politiklagemyndighed er underrettet om begivenheden, og skal tage sig af de videre undersøgelser af sagen.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har til opgave at undersøge sager, hvor borgere er kommet til skade på grund af politiets handlinger, eller i politiets varetægt. Derefter bliver undersøgelsens resultat videregivet til Statsadvokaten i København eller Viborg, som beslutter om der skal rejses straffesag mod det pågældende politipersonale, eller ej.

Politiet i øjeblikket ikke flere kommentarer til sagen.

De fire episoder

3. oktober blev en 24-årig mand dræbt ved skud af politiet i Nykøbing Falster, efter han havde overfaldet og stukket en ældre mand ned på gaden.

19. oktober blev en blot 16-årig dreng skudt i maven af politiet, i forbindelse med et indbrud i Dragør

25. oktober blev en 25-årig mand skuddræbt af politiet på en adresse i Hornslet. Manden var bevæbnet med en kniv, og opførte sig efter sigende aggressivt og truende overfor politiet

4. november blev den 44-årige mand altså skudt i benet, dog uden at vi i øjeblik ved meget mere om sagen.