Mere end 100 tyverier: Nu er der nyt i sagerne

10/09/2021 10:26

|

Christina Hansen

Foto: Arkiv foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

To personer varetægtsfængslet i sager om kassedyk

To gamle kendige blev genkendt af politimand og er varetægtsfængslet frem til 23. september.

Den 5. august efterlyste politiet en mand og en kvinde, som stod bag to kassedyk den 4. august 2021.

Først i Gørlev, Kalundborg og senere samme dag i Gevninge, Lejre. Ved det første forhold fra Gørlev havde manden taget penge fra butikkens kasseapparat, men blev opdaget af personalet, der råbte ham an.

Det fik manden til at flygte fra stedet, og undervejs smed han pengene fra sig, inden han løb ud til en parkeret bil. 

Manden var i følgeskab med en kvinde, som også satte sig ind i bilen.

Parret kørte fra stedet i nordøstlig retning i en ældre sølvfarvet personbil.

Om aftenen indfandt de to sig i en dagligvarebutik i Gevninge, hvor kvinden afledte personalets opmærksomhed, imens manden tog et mindre kontantbeløb fra kasseapparatet, inden de begge forlod butikken. 

En politiassistent læste politiets efterlysning og signalementer af parret, som blev udsendt på politiets døgnrapport den 5. august, og han kunne genkende de to gerningspersoner, som han kender fra et sagskompleks fra 2017, hvor de to begik ca. 100 kassedyk over hele landet med præcis samme fremgangsmåde. 

Politiassistenten så efterfølgende videoovervågningen fra de to butikker, der havde haft besøg af parret, og han genkendte dem begge. 

En kort intens efterforskning har påvist, at parret har begået i alt 11 kassedyk på Sjælland på forholdsvis kort tid, hvor de benyttede fuldstændig ens fremgangsmåde, idet gerningsmanden hver gang stjal fra kassen, mens gerningskvinden skyggede for gerningsmaden og afledte kasseekspedienten.

Den 31-årige gerningskvinde fra Københavnsområdet blev den 31. august anholdt, og hun er varetægtsfængslet frem til den 23. september.

Den 47-årge gerningsmand, ligeledes fra Københavnsområdet, blev eftersøgt og han meldte sig selv på Politigården i Roskilde onsdag aften i denne uge, hvorefter han torsdag blev fremstillet ved Retten i Roskilde.

Han er ligeledes blevet varetægtsfængslet indtil den 23. september.