Mand fængslet: Gemte 14,5 kilo hash

13/08/2021 08:07

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Et særligt fremstillet rum under bunden af en bil var ikke nok, da en 24-årig ville smugle hash ind i landet

En 24-årig mand fra Odense-området er i dag ved Retten i Sønderborg blevet idømt et års ubetinget fængsel.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden den 30. marts. Han blev ved en kontrol ved grænsen standset af politi og hjemmeværnspersonale. 


Personale fra Toldstyrelsen undersøgte derefter hans bil, og i et særligt tilvirket rum under bilen fandt de cirka 14,5 kg hash gemt. Herefter blev sagen overdraget til UKA Vest til efterforskning.

Manden modtog dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.


UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.


På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.


UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.


Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.