Mand dømt: Hvidvask for 6,6 millioner

13/08/2021 08:21

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

En 45-årig mand fra Silkeborg er torsdag ved retten i Viborg blevet idømt 2 års fængsel, heraf 6 måneder ubetinget, for hvidvask og bedrageri af særligt grov beskaffenhed.

Midt- og Vestjyllands Politi har gennem længere tid efterforsket en sag om hvidvask og bedrageri af særligt grov beskaffenhed.

En 45-årig mand fra Silkeborg blev i dag, torsdag den 12. august 2021, dømt for to forhold om hvidvask af særligt grov beskaffenhed ved i 2018 og 2019 at have hævet og videreoverført i alt mere end 6.600.000 kroner.

Penge, som den 45-årige vidste eller måtte formode stammede fra en strafbar lovovertrædelse.

Derudover er den 45-årige dømt for tre forhold om bedrageri af særligt grov beskaffenhed ved i tre tilfælde i 2021 at have modtaget penge med henblik på investering på andres vegne, men i stedet at have brugt pengene privat.

Der er i alt tale om bedrageri for mere end 260.000 kroner.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden 20. april 2021 og blev i dag idømt 2 års fængsel, hvoraf 6 måneder er ubetinget.

Derudover er han blevet frakendt retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Den 45-årige modtog dommen.

Specialanklager ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi Bolette Nørbjerg siger om dommen:

”Der er tale om en sag om omfattende hvidvask og bedrageri, som politiet har efterforsket gennem længere tid. Den sigtede tilstod alle sagens forhold. Jeg tager dommerens afgørelse om strafniveauet til efterretning og vil i den kommende tid overveje om sagen skal sendes til Statsadvokaten med en indstilling om anke”.