Kvinde blev smittet med Omikron til koncert trods brug af mundbind og krav om coronapas

22/12/2021 13:37

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

'Jeg fangede Omikron ved socialt distanceret arrangement, mens jeg bar mundbind - julen er ødelagt'

Sådan lyder det fra en kvinde i et opslag på Facebook.

På trods af at jeg testede negativ efter at have fløjet hjem fra Amerika, lykkedes det mig at fange Omikron ved det første sociale sammenkomst, jeg var til med en veninde, skriver Rosanna Stevens fra Strobritannien.

"Min sorg over at gå glip af julen er ingenting sammenlignet med, hvordan jeg ville føle, hvis jeg ødelagde den for nogen andre (eller værre), og denne variant spreder sig som en steppebrand"

Jeg vågnede op med hoste i mandags og blev straks fyldt med en følelse af frygt.

Dagen før havde jeg modtaget en sms hvori en ven jeg havde set, var testet positiv for Omikron, og der var en chance for, at jeg også havde det. J

Rosanna fortæller at hun havde taget en kviktest som viste sig negativ, men jeg var stadig utryg.

Da jeg testede igen om morgenen, så jeg de to røde streger på lateral flow-testen og vidste, at min jul var aflyst.

Jeg vendte først tilbage til Storbritannien i sidste uge efter to måneder i Amerika med min kæreste, Luciano.

Vi er i et langdistanceforhold, og det var syv meget lange og svære måneder siden, vi sidst havde set hinanden på grund af rejserestriktioner.

Da vi endelig fandt sammen i november, var jeg allerede nervøs for at tage afsted igen, men desperat efter at holde jul med min familie i år, da jeg havde været i USA de foregående to år.

Jeg forlod min kæreste for at vende tilbage til England modvilligt, men også begejstret over tanken om at være hjemme, se mine venner og mest af alt, have en hjemmelavet julefrokost med min familie.

Jeg hjælper altid med at lave mad og pynte bordet er også mit job, som jeg elsker.

Rosanna mener, at hun fangede Covid fra en socialt distanceret begivenhed, efter at have gentagne gange testet negativ efter at have fløjet hjem fra USA

Den allerførste gang, jeg forlod huset efter den obligatoriske to-dages isolation (krav i England, efter at have fløjet red) og negative PCR-test, var, da jeg fik Omikron. Jeg var til en lille, socialt distanceret koncert, hvor alle skulle fremvise en negativ test for at komme ind, og alle sad og havde masker på.


Jeg har stadig min smagssans, hvilket er essentielt for mit job som madblogger, og jeg starter også på kokkeskolen i januar, så det er jeg meget taknemmelig for. Jeg var allerede hjemme til jul, og heldigvis har mine forældre ingen symptomer.

Ved måltiderne bringer min mor mig bakker med mad til mit værelse, og disse 'takeaways' er højdepunktet på min dag!

Jeg forsøger at få det bedste ud af tingene ved at spille et spil.

Jeg vil isolere mig på mit værelse indtil nytårsaften, og så starter jeg 2022 på en bedre måde.