Grænseoverskridende handel med hunde og truede dyr

03/11/2021 09:43

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi deltog den 9., 10. og 11. oktober 2021 i en fælles europæisk kontrolindsats med fokus på organiseret ulovlig grænseoverskridende handel med hunde og truede dyr.

Mere end 300 køretøjer blev kontrolleret.

(Billeder fra aktionen nederst i artiklen)

Kontrollen fandt sted ved grænseovergangen i Sønderjylland og var planlagt i relation til en større reptil- og slangemesse i Holland.

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi samarbejdede med TOLD, Fødevarestyrelsen, Miljøstyrelsen og det øvrige politipersonale ved grænsen om at standse køretøjer, der transporterede dyr, og kontrollere dyrene og forholdene omkring dyrene – det vil sige, om dyrevelfærdsloven og de formelle regler omkring transport, import, transportuddannelse mv. var overholdt.

Under indsatsen havde man et særligt fokus på reptiler og slanger i anledning af den nævnte messe, men der blev holdt et vågent øje med også andre dyrearter.

”Vi fik da også set en del slanger, og i de fleste tilfælde kunne vi heldigvis konstatere, at transportøren havde styr på dyrene, transportforholdene og papirerne, der fulgte med på dyrene” udtaler politikommissær Henrik Jensen, som leder dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi.

Mere end 300 køretøjer kontrolleret

Politiet betegner kontrollen som en succes:

”Det er nyt, at politiet står ved grænsen med særligt fokus på dyrene. De deltagende myndigheder ser indsatsen som en succes og noget, vi godt kan finde på at gøre igen,” vurderer Henrik Jensen.

Han oplyser, at man under indsatsen kontrollerede mere end 300 køretøjer med dyr – hunde, katte, slanger, fugle og fisk.

Politiet optog sager vedrørende import af hunde og fugle, manglende hundepas, manglende vaccination, manglende TRACES-certifikat samt manglende grunduddannelse i transport. 

Ca. 50 køretøjer blev afvist ved grænsen pga. manglende kæledyrspas, vaccinationer mv.

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi dækker også Østjyllands samt Midt- og Vestjyllands politikredse.

Sektionen samarbejder med blandt andre landets øvrige dyrevelfærdssektioner, andre myndigheder og dyreværnsorganisationer.