Formodet hestemishandler løsladt

01/09/2021 13:00

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En mand der er blevet sigtet i en sag om hestemishandling i Holbæk rideklub, er nu blevet løsladt.

En 41-årig mand fra Holbæk blev tirsdag eftermiddag anholdt i Holbæk by og sigtet for mishandling af en hest på en rideskole i Holbæk natten til tirsdag den 24. august 2021.

Flere borgere havde med baggrund i det seneste offentliggjorte signalement set en mand, der kunne minde om den mistænkte i sagen, i den centrale del af Holbæk.

Flere patruljer kørte til området og fik kontakt til den let spirituspåvirkede, 41-årige mand, som blandt andet ud fra signalementet fra rideskolens videoovervågning kunne mistænkes for at stå bag overgrebet på en hest på rideskolen.

Den 41-årige blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovens almindelige bestemmelser og afhørt til sagen, hvorefter politiet løslod ham efter en grundig juridisk vurdering af de oplysninger, der i øjeblikket foreligger i denne sag.

Ud fra de formelle regler i retsplejeloven vurderede anklagemyndigheden og politiet, at det juridiske grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling ikke var til stede.

Den 41-årige er fortsat sigtet i sagen, hvor politiet naturligt også undersøger, om den 41-årige kan mistænkes for at have en rolle i den anden sag om mishandling af en hest på samme rideskole sidste år.