Flere personer anholdt i narkosag med tråde

12/01/2022 08:38

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) slog tirsdag til i en koordineret aktion på adresser i Horsens- og Randers-området, hvor i alt fire mænd blev anholdt. De er alle sigtet for omfattende narkosmugling fra Danmark til Norge og fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Horsens onsdag kl. 09.00.

De fire anholdte har alle forbindelse til en større narkosag, der gennem en længere periode er efterforsket i samarbejde med den norske politienhed Kripos og flere politidistrikter i Norge. Efterforskningen førte til en anholdelsesaktion den 3. oktober 2021 og efterfølgende varetægtsfængsling af to mænd på 43 og 44 år.

”Den videre efterforskning pegede i retning af yderligere fire mænd, som vi mener har samarbejdet med de to varetægtsfængslede ved at have hjulpet med at smugle hash til Norge eller på anden vis medvirket til, at smuglingerne kunne gennemføres,” siger ledende politiinspektør ved NSK Vest, Michael Kjeldgaard.

Anholdt ved koordineret aktion

De fire mænd på 38, 45, 46 og 49 år blev alle anholdt inden for få minutter kort efter klokken 10 tirsdag formiddag. Den 46-årige blev anholdt på en adresse i Randers-området, og de øvrige tre blev anholdt på adresser i Horsens-området.

I forbindelse med ransagninger af de anholdtes bopæle og andre relevante adresser, blev der på en adresse i Horsens-området blandt andet fundet 226 kg hash, der blev beslaglagt af politiet.

De fire mænd vil onsdag kl. 09.00 blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Horsens. Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.