En ældre mand forsøgte at sætte 1,1 million kroner i banken: Mistede det hele på vej hjem

12/01/2021 11:48

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En ældre herre var en vinterdag i 2019 på vej banken, med sig havde en rygsæk der indeholdte over en million kroner i kroner og euros.

Det er nok de færreste der har prøvet at være på vej ned i banken med over en million kroner i kontanter, og de er nok endnu færre der har prøvet at blive afvist i banken, for derefter at få stjålet hele formuen på vej hjem igen.

Men netop dette oplevede en ældre mand for godt to år siden – Det skriver finans.dk

Den bizarre historie starter da manden vil sætte pengene i banken ved en Danske Bank-filial, og har starter problemerne så. For det første havde banken en politik om ikke at modtage 500 eurosedler hvilket var noget manden havde mange af, eftersom der i rygsækken lå 100.000 euro, og 370.000 danske kroner.

Dernæst var bankpersonalet ikke tilfredse med mandens forklaring på hvorfor han havde så mange kontanter af forskellig valuta, og sidst, manden havde hverken kørekort eller pas med sig. Derfor måtte han, sikkert en anelse slukøret, forlade filialen med sin formue på ryggen.

Det var her den ældre mand blev stoppet af en mand, der udgav sig for at være politibetjent, der ville foretage en anholdelse på mistanke om hvidvask. Det var dog ikke helt sandt, for kort efter stak den falske betjent af med rygsækken og de mange penge.

Gerningsmanden blev aldrig fundet, derfor gjorde pengene heller ikke. Derfor besluttede den ældre mand at indbringe sagen til Det Finansielle Ankenævn, fordi han mente at bankens manglende vilje til at lade ham sætte pengene ind, i sidste ende resulterede i at han mistede dem.

Ankenævnet konkluderede dog at banken var i sin gode ret til at afvise manden, som derfor nu endegyldigt kan sige farvel til de mange penge.