Efter afsløring af kæmpe kundekartotek: Stor møbelkæde skal for retten

01/02/2021 10:48

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Sagen er den første af sin slags i Danmark, efter skærpelsen af regler om databeskyttelse.

Den store møbelkæde ILVA er kommet i problemer, efter et stort kundekartotek med kunders navne, adresser, telefonnumre, e-mailadresser og købshistorik af omkring 350.000 danskere, ikke er blevet slettet rettidigt, og i overensstemmelse med de såkaldte ’GDPR-regler’ – Det skriver B.T.

Reglerne, der blev skærpet i 2018, centrerer sig om hvor længe virksomheder må være i besiddelse af kunders informationer, og det var det der fik Datatilsynet til at slå alarm.

Tilsynet var på besøg hos ILVA i 2018, og fandt her flere varehuse havde kundekartoteker af ældre dato, og uden frist for slettelse af kartotekerne, og det er altså dette brud på reglerne der skal behandles ved Retten i Aarhus.

”Vi gør gældende, at virksomheden har haft den her database med kundeoplysninger liggende for længe,” – Siger specialanklager ved Østjyllands Politi, Jan Østergaard til B.T. og fortsætter:

”Datatilsynet har vurderet, at der var grundlag for en politianmeldelse, og nu skal vi have retten til at afgøre, om der er sket noget strafbart,”

Ikke bare skal retten afgøre om der er sket noget strafbart, skulle dette være tilfældet, skal den passende dom selvfølgelig også uddeles. Datatilsynet har indstillet ILVA til en bøde på 1,5 millioner kroner, og ifølge Jan Østergaard, er den potentielle bøde på sin plads.

”Vi vil påstå en klækkelig bøde. Der er tale om en meget stor virksomhed, og det skal bøden afspejle,”