Billist ville snyde politiet med dette trick: Den gik ikke

21/02/2022 14:30

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Klokken 15.40 fik færdselspolitiet på Køge Bugt Motorvejen ved Køge kontakt til en personbil, som ved rutineopslag i politiets systemer viste sig at være meldt stjålet.

Der var tale om en udlejningsbil, som ikke var leveret retur som aftalt og derfor var meldt stjålet.


Bilisten blev udramatisk standset på Karlslunde rasteplads, hvor politiet fik kontakt til en mandlig fører.

Han oplyste ufortrødent sin identitet til færdselspolitiet, som sigtede ham for kørsel i den efterlyste bil, ligesom føreren blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen.


Den mandlige fører blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.


I forbindelse med sagsbehandlingen fik politiet mistanke om, at den anholdte måske ikke reelt var den mand, som han havde udgivet sig for at være.


Den anholdte var reelt en 40-årig mand fra Rødovre, som erkendte at have oplyst generalia på sin lillebror for at slippe for diverse sigtelser.


Det gjorde han ikke, idet sigtelserne nu også kom til at omfatte kørsel uden førerret samt overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive sig for en anden, så en uskyldig dermed risikerer at blive undergivet strafferetlig forfølgning.


Den 40-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og afhøring til sigtelserne i anledning af kørslen i personbilen. Politiet underrettede efterfølgende udlejningsselskabet om fundet af bilen, så den kunne afhentes senere.