32-årig mand er tredje anholdelse efter dukke-afbrænding: ’Det var ikke mig’

25/01/2021 11:35

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Nu er en tredje person, en 32-årig mand blevet anholdt og varetægtsfængslet som resultat af den demonstration der fandt sted lørdag aften i København. Mere specifikt, afbrændingen af en Mette Frederiksen-dukke.

Tredje anholdelse og sigtelse for trusler mod statsministeren er en realitet. Efter at politiet i går, søndag, kunne bekræfte at man havde foretaget to anholdelser i samme sag, hvor en 34-årig mand og en 30-årig mand begge blev varetægtsfængslet. Nu får de to så selskab af den 32-årige mand.

Dukke-afbrændingen har skabt stor debat, eller måske nærmere forargelse, nok ikke mindst på grund af det skilt der var klistret fast på dukken, da der blev sat ild til den – ”Hun må og skal aflives”. Om dette budskab skulle opfattes som en decideret dødstrussel eller ej, må de demonstrerende ’Men in black’ folk vide bedst, politiet er hvert fald ikke i tvivl.

Derfor kan den 32-årige mand nu se frem til at være varetægtsfængslet indtil 19. februar. Det blev mandag besluttet ved Retten på Frederiksberg. Ved retsmødet afgav den mistænkte sin forklaring, hvor han erkendte at have hængt dukken op, men nægter at have sat ild til den.

”Jeg havde ikke i min vildeste fantast forestillet mig, at det ville give så meget ballade, som det gjorde,” – Siger han ifølge B.T. og fortsætter:

”Det var ikke mig, der tændte ild til dukken. 100 procent ikke,”

Spørgsmålet er nu hvorvidt der kommer flere anholdelser i sagen. Politiet oplyste søndag at de første to anholdelser blev foretaget i samarbejde med PET, som kunne tænkes stadig at efterforske sagen.

Yderligere blev fem personer anholdt ved lørdagens demonstration, dog ikke relateret til den allerede famøse dukke-afbrænding.