Lukas Forchhammer med meget personlig indrømmelse: Har været indlagt til afvænning

04/01/2021 11:51

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Han har som frontfigur i Lukas Graham været helt oppe på de musikalske tinder og storhittet på i Danmark, USA og store dele af verden, men rejsen har ikke altid været lige let, og nu fortæller Lukas Forchhammer at han i efteråret var indlagt på et behandlingscenter.

Den nu 32-årige sanger, der er bredt kendt i den danske offentlighed, har aldrig lagt skjul på at han blev født og opvoksede på Christiania, og med pusher-street som nabo, har Lukas Forchhammer haft hash tæt på sig i mange år.

Han har heller aldrig lagt skjul på at han selv har røget en hel del, såvel som han har drukket.

Nu afslører han i et stort interview med Politiken, at det en dag gik op for ham, at der var et alvorligt problem.

” Mit misbrug eskalerede. Jeg tror faktisk ikke, jeg havde erkendt mit misbrug eller gjort noget ved det, hvis ikke corona havde tvunget mig hjem uden undskyldninger,”

I interviewet fortæller sangeren at han igennem sit liv har brugt hash i hårde perioder, og at mange af hans største hits er opstået, mens han var påvirket af stoffet. Han beskriver derfor sig selv som en ”funktionel misbruger”, der i lang tid lykkedes med at balancere hash, alkohol og arbejdslivet.

” Men i år syntes jeg, at det blev uoverskueligt. Jeg gik hjemme og drak for mange øl – ligesom mange andre – men røg også mere og mere og blev angst og urolig,”

Derfor tog Lukas Forchhammer beslutningen om at lade sig indlægge på behandlingshjemmet Tjele, tæt på Vejle, med håbet om at en ny stoffri tilværelse vil give ham mere ro, samt tid til kæresten og deres to børn.