Katherine Diez er tilbage: Deler et billede af sig selv iført en bikini sammen med nogle 'modige ord'

07/09/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpixv
Katherine Diez er tilbage på Instagram efter en længere pause.

Mest læste i dag

Hun er en kulturkritiker, debattør og anmelder, og hendes skribenterfaring inkluderer arbejde for anerkendte medier som Politiken, Berlingske og magasinet ELLE. Desuden er hun kendt som en markant tilstedeværelse på Instagram.

I årevis har Katherine Diez, der er i et forhold med tv-kokken Adam Price, været aktiv på Instagram, hvor hun har delt smukke billeder af sig selv. Dog har hendes aktivitet på det sociale medie været begrænset på det seneste.

I begyndelsen af denne måned blev hun indlagt på Rigshospitalet på grund af en uventet hændelse.

I forbindelse med dette har hun delt et billede af sig selv iført en bikini og skrevet en længere tekst.

"Hver gang jeg har holdt lange pauser fra Insta, har jeg syntes, det var svært at komme tilbage igen, og orker jeg det overhovedet, at være afsender af en dum, lille tekst og et dumt, lille billede, der modtages af x ubekendte, som sidder klar til at kondensere hele mennesker og liv til en lille maggiterning af den forudindfattedhed, der nu engang passer dem bedst, fordi det er det, det her dumme format animerer til – her hersker en gennemsnitsintelligens som en guldfisks, siger Suzanne Brøgger – men så gør jeg det på en eller anden måde, og nu gør jeg det sådan her," indleder hun sit opslag og fortsætter:

"Efter tre ugers livmoderforbeholdt livskrise er jeg rejst til Sydspanien med min kæreste, samme sted, hvor vi var sidste år, nu med fire ar, to på maven, et i navlen og et på skambenet, det skammer jeg mig ikke over, har også lidt fået et ar på sjælen, men hvor opkastfremkaldende preciøst er det at skrive, når jeg kan også bare skrive: jeg har været så ked af det."

Alligevel ser hun noget positivt ved kriser; hun beskriver det som 'ødelæggelse, der skaber plads til nyskabelse,' som hun selv skriver.

Samtidigt minder hun sine 55 tusinde følgere på Instagram om, at det også er stærkt at svælge i sin krise.

"Et spurgt råd fa mig: svælg hellere en dag for meget end en dag for lidt i en krise. Hav ikke kriseberøringsangst. Stir ud i luften, skrig til himlen, smadr en tallerken, sidstnævnte selvfølgelig kun hvis du er alene og ikke skræmmer nogen, men altså udgakken skulle være så sundt for et menneske, det kan også være stille udgakken, skriv med versaler i din dagbog, skriv i det hele taget, lyt ikke til fortalerne for den bløde mellemvare, de bor som onde stemmer i kvinders hoveder. Potentialet til at gøre verden bedre, større og smukkere findes, muligheden for at være uendelig som kunst findes. Og sådan er alle cirka 100 millioner opslag, der dagligt bliver delt herinde, jo på en måde spurgt," skriver hun og slutter:

"Man må tage, hvad man kan bruge og lade resten være til nogle andre, behov er forskellige. Jeg skriver altid for min egen skyld og håber, nogen føler, jeg skriver til dem. Ville også bare sige hej og godaften igen. Det hjælper at se på palmer, eller pamler, som Adams mor kaldte dem, så det kalder vi dem også."

Siden hun delte sit opslag, er der strømmet kommentarer ind fra hendes følgere, der takker hende for at dele disse ord.

"Tak - det var faktisk præcis de modige ord, jeg havde brug for at høre, uden at jeg var klar over det. Jeg håber, du finder den ro og kærlighed, du har brug for. Det virker som om, din kæreste er en rigtig god støtte for dig," skriver en bruger, mens en anden siger:

"Jeg har savnet dig - både dine smukke billeder og dine stærke ord. Velkommen tilbage."

Derudover er der også mange, der beundrer Katherine Diez for hendes smukke udseende.

"Wauw, jeg ville ønske, jeg havde den krop," skriver den tidligere forsidefrue Jacki Navarro.

"Fantastisk krop," lyder det fra en anden.