Jes Dorph-Petersen med udmelding: Jeg vil gerne sige undskyld

05/02/2021 12:48

|

Lukas Jepsen

Foto: Jes Dorph-Petersen/Jesdorph.dk

Mest læste i dag

Sagen om Jes Dorph-Petersen og hans fyring ved TV 2, skabte debat og opmærksomhed om sexisme-debatten på en måde sjældent set før.

Det virkede som om alle havde en holdning til TV 2’s fyring af Jes Dorph-Petersen. Måske fordi den 61-årige tv-personlighed er kendt af nærmest alle danskere.

Efter en intern undersøgelse af arbejdsforholdene på TV 2, kunne to kvinder anonymt fortælle om episoder fra henholdsvis 2001 og 2003, hvor de begge havde følt sig krænket af Jes Dorph, hvilket resulterede i en fyreseddel til tv-værten.

Måske var det fordi at sagerne var relativt gamle, måske var det fordi kvinderne var anonyme, uanset hvad skabte fyringen kæmpe debat, og der blev sågar oprettet støttegrupper til Jes Dorph på Facebook.

Nu har manden selv endnu en gang valgt at tale ud. Denne gang i podcasten ’Tal til mig’ med Iben Maria Zuethen som vært. I programmet giver Jes Dorph en undskyldning til kvinderne, som han ville ønske at have haft personlige samtaler med.

”En undskyldning kan man jo godt give. Ikke kun, fordi man har gjort noget, der er skamfuldt, men fordi man har gjort noget, der har såret andre. Og så vil jeg gerne sige undskyld,” – Siger han og fortsætter:

”En undskyldning er for mig en tilkendegivelse af, at jeg bevidst eller ubevidst har gjort et andet menneske skade, gjort et andet menneske ked af det. Og det vil jeg meget, meget gerne give en undskyldning for,”

Jes Dorph-Petersen understreger at han ikke har mødt kvinderne siden beskyldningerne, men at han meget gerne ville have givet en personlig undskyldning.

”Det er jo, om jeg så må sige, et godt, gammeldags ’undskyld’, jeg har gjort dig ked af det – jeg ville enormt gerne have snakket om det, den mulighed har vi ikke fået, men hvis vi havde haft det, så havde du fået en undskyldning,”