Holger Rune griner hele vejen til banken: Så meget tjente Holger Rune på Wimbledon-deltagelse

28/07/2023 18:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er da en fin nok timeløn...

Mest læste i dag

Kvartfinalen markerede endestationen for den danske tennisspiller Holger Rune under Wimbledon-turneringen i 2023, som er kendt for sin legendariske status.

Han formåede at spille i alt fem kampe, der startede den 4. juli. Efter kampen var Holger Rune synligt skuffet og udtrykte sin frustration over nederlaget til verdensranglistens førsteseedede spiller, Carlos Alcaraz, under et pressemøde.

Når skuffelsen over at være sluttet ved kvartfinalen har lagt sig, kan den unge dansker dog glæde sig over, at han nåede så langt i turneringen. Dette har resulteret i hundreder af point til hans verdensranglisteplacering samt en betragtelig præmiesum.

Før kampen onsdag havde SE og HØR rapporteret, at hvis Holger Rune blev slået ud i kvartfinalen, ville han stadig vinde hele 340.000 pund, hvilket svarer til næsten 3 millioner danske kroner!

Dette beløb alene er en betragtelig sum, som ville være utænkelig for mange at se rulle ind på bankkontoen. Men lad os grave lidt dybere i tallene.

Spillede ikke hele tiden

På grund af gentagne regnafbrydelser og hviledage under turneringen har Holger Rune ikke spillet hele tiden. Samlet set spillede han effektivt i 14 timer og 29 minutter over de ni dage, han deltog i turneringen. Af bekvemmelighedsmæssige årsager runder vi det ned til 14 ½ timer.

Så hvis vi dividerer de 3 millioner kroner med 14,5, får vi en timeløn på knap 206.900 kroner for Holger Rune i løbet af turneringen, kun baseret på de timer, han faktisk var på banen.

Det skal dog nævnes, at dette beløb kun repræsenterer præmiepengene og ikke indtægterne fra Holger Runes private sponsorater. Med tøjmærket Nike, ketsjermærket Babolat og det luksuriøse urmærke Rolex som hans sponsorer, er det sandsynligt, at han har tjent betydelige beløb ud over præmiepengene.